Ssst, niet verder vertellen hoor, maar ook bij mij stroomt mijn e-mail inbox soms ineens toch weer helemaal vol… En ik laat dat dan gerust ook nog een tijdje zo bestaan.

Dan staan er weer allemaal ‘taken’ in, e-mails waar ik iets mee moet, en is ie aan het einde van de dag echt niet leeg. Tot het (in mijn ogen) te erg wordt en ik er onrustig van word. Ik heb onvoldoende overzicht en ben bang dingen te vergeten of over het hoofd te zien.

Wat ik dan doe

Op zo’n moment ga ik er dan eens rustig voor zitten om te evalueren waar het mis gaat. En 9 van de 10 keer is het zo dat er dan iets niet meer klopt in mijn mappenstructuur omdat er wat gewijzigd is in mijn belangrijke “projecten” van dit moment. De dingen waar ik mee bezig ben. De volgestroomde e-mail inbox geeft een signaal. Er is gewoonweg niet voor iedere e-mail een plek, omdat er geen plek voor gemaakt is. Ik verplaats vervolgens mappen van afgeronde projecten naar de “zolder” en maak nieuwe mappen aan voor de dingen die nú spelen, om weer een representatieve mappenstructuur te hebben.

En binnen hele korte tijd heb ik dan voor elke email weer kunnen beslissen wat ik er mee moet (en staat de betreffende actie op een takenlijst of in mijn agenda) en zitten alle e-mails vervolgens in de juiste map. Mijn inbox is weer leeg! Niets hoeft meer in mijn hoofd rond te spoken omdat het “ergens” rondzwerft. Alles heeft weer een plek. Wat een rust!

Omdat mijn systeem in de basis klopt, kost het me niet eens zo veel tijd. Het is gewoon onderhoud, en dat is bij elk systeem nu eenmaal nodig.

Stroomt jouw e-mail inbox ook regelmatig vol?

Wil jij nu ook zo’n systeem voor je e-mail inbox, een systeem dat voor jou in de basis klopt, je dagelijks veel tijd bespaart en slechts af en toe klein onderhoud nodig heeft?

Misschien is dan de Workshop Organize je inbox op donderdag 15 oktober iets voor jou. Je loopt dan eind van de ochtend gegarandeerd met een lege inbox naar buiten en weet ook precies hoe je dit zo kunt houden.

Meer informatie vind je hier.

Vraag je je af of deze workshop wel iets voor jou is of heb je andere vragen, plan dan zeker even een online afspraak in via Calendly of stel ze via e-mail of social media.

Deze post kan affiliate-links bevatten. Dit betekent dat ik een commissie krijg als je iets via deze links koopt. Dit kost dit jou niets extra’s (soms is het zelfs voordeliger). Ik neem alleen links op van websites of producten waar ik zelf 100% achter sta. Gebruik je deze links voor je aanmelding of aankoop? Dank je wel! Je helpt mij dan weer om nóg meer mooie content te kunnen maken.