Eenvoudig opgeruimd leven

Ik liep de laatste tijd een beetje vast met mijn blog Eenvoudig opgeruimd leven. Genoeg onderwerpen om iets over te zeggen, maar de inspiratie om echt te schrijven bleef uit. Tot ik me dinsdagavond voornam de volgende ochtend om 9 uur nu eens echt het advies van Ruth Soukup (van de Elite Blog Academy) te gaan opvolgen, vrij vertaald: als je wacht op inspiratie, dan kun je lang wachten. Schrijf iedere dag tot je een bepaald aantal woorden hebt en je zult versteld staan wat je voor elkaar krijgt. Vervolgens vroeg ik mij af, als ik móet schrijven, waarmee zou ik dan beginnen. Het eerste dat in mij op kwam was een recept voor koekjes*. En toen wist ik ook meteen wat er mis was, waar ik steeds op vast liep. En rolde deze blogpost zo uit mijn vingers. Liggend in bed, op mijn telefoon, want ik wilde de inspiratie niet weer kwijtraken. 

Eenvoudig opgeruimd leven gaat over veel meer

Terugkijkend naar de blogs die ik eerder geschreven heb, gaan ze vooral over wat je níet (meer) wilt: opruimen en wegdoen van spullen en kleding die je niet meer nodig hebt, het legen van e-mail inboxen, het loslaten van dingen, gedachten, routines, e.d., die je niet meer dienen of die niet meer werken voor jou. Het zijn bewegingen van je af, wat je niet meer wil, en het voelt allemaal zo zwaar.

Eenvoudig opgeruimd leven gaat voor mij over zoveel meer. Vooral ook over wat ik wél wil en wat ik belangrijk vind! Bij eenvoudig opgeruimd leven denk ik ook aan eenvoudig leven (in de zin van ongecompliceerd), gezond en natuurlijk leven, puurheid, duurzaamheid, goed voor de aarde, het milieu, mens en dier, back to basic (bijvoorbeeld veel zelf maken en eten uit de moestuin). En ook gemak, rust, geluk, spelen, kleine dingen, liefde, verbinding, aandacht, zorgzaamheid, eigenheid en plezier. Ook dat mag ik allemaal laten zien op de blog.

Een eenvoudig leven met veel tijd voor ontspanning. Doen waar je blij van wordt, wat je belangrijk vindt en wat je energie geeft.

En als je koekjes bakt met bijvoorbeeld je kind kunnen meerdere van bovenstaande waarden vervuld worden. We maken de koekjes zelf, het recept voor koekjes is simpel, we hebben er plezier in en doen de activiteit met aandacht en in verbinding met elkaar.

Nou gaat Eenvoudig opgeruimd leven ook over gezond eten, dus ga nu niet gelijk iedere week deze suikerrijke koekjes bakken 😊, maar zo af en toe is het heerlijk toch? Die geur alleen al, als ze in de oven zitten! Dat kun je best klein geluk noemen.

Koekjes bakken

Het recept

Dus hier komt ie dan, een eenvoudig koekjes recept, uit mijn enigszins ouderwetse basis kookboek (Het nieuwe kookboek, Henderson, e.a.), wat toch verbazingwekkend veel mensen blijken te hebben in mijn omgeving.

Recept koekjes

Veel plezier met bakken!

Doe jij wat je belangrijk vindt en waar je blij van wordt?

 

* Ik was trouwens begin van die avond bezig geweest met de cookies van mijn website. Toeval? Ik denk het niet 😊.

Deze post kan affiliate-links bevatten. Dit betekent dat ik een commissie krijg als je iets via deze links koopt. Dit kost jou niets extra’s (soms is het zelfs voordeliger). Ik neem alleen links op van websites of producten waar ik zelf 100% achter sta. Gebruik je deze links voor je aanmelding of aankoop? Dank je wel! Je helpt mij dan weer om nóg meer mooie content te kunnen maken.