“Weten is niet genoeg, je moet actie ondernemen.”

– Tony Robbins

Herken je dit?

Ik maak mezelf hier best vaak schuldig aan. Dat ik vind dat ik eerst nog meer moet weten, voor ik ergens mee begin, zowel zakelijk (sowieso met de start van mijn huidige bedrijf ruim een jaar geleden) als privé, zoals beginnen met anders eten, iets wat ik graag wil om meer energie te krijgen. Maar met alleen maar nog meer zoeken naar informatie, nog meer lezen, nog meer praten erover en nog meer loze beloftes aan mijzelf (morgen ga ik beginnen…) kom ik er niet.

Waar komt dit vandaan? Uitstelgedrag? Angst voor het onbekende? Nu weet je tenminste wat je hebt, straks niet meer. Het in een keer goed willen doen? Geen fouten willen maken?

Maar, om er nog maar een paar quotes in te gooien: “Het geheim van vooruit komen, is beginnen.” – Mark Twain

En nog een van Tony Robbins: “Een echte beslissing is pas genomen wanneer je een nieuwe actie ondernomen hebt. Zolang er geen actie is, heb je nog niet echt een beslissing genomen.” Dus als je iets wil, neem dan de beslissing dat je dat wilt, bedenk wat je nodig hebt en verbindt daaraan direct een eerste actie! En soms zal het zo zijn dat je inderdaad nog een opleiding moet volgen of nog iets erover moet lezen, maar meestal is dit niet echt zo. En dan nog, er is altijd wel een concrete actie te ondernemen, al is het maar een kleine stap.

Waar weet jij eigenlijk al genoeg van, maar heb je nog (steeds) geen actie op ondernomen?

Wat houdt je tegen?

Actie

Wil je een opgeruimder leven, start dan met je werkplek of met je e-mail inbox! Met het e-book “In 3 stappen een opgeruimde werkplek!” laat ik je zien hoe je voor jezelf jouw ideale werkplek kunt creeren. En met het e-book “10 tips om het aantal inkomende én uitgaande e-mails te beperken” help ik je voor meer rust te zorgen in je e-mail inbox.

Het enige dat jij hoeft te doen, is actie te ondernemen door ze te downloaden én er daadwerkelijk in te beginnen 😃.